Sivut

torstai 10. heinäkuuta 2014

Söpöt puput

Tein kaverin vauvalle haalarin. Vauvan piti olla poika, mutta se osoittautuikin tytöksi, joten päätin irroitella kunnolla vaaleanpunaisella! Ohje on Ottobresta (6/2013) ja kangas Murun. Punainen resori Eurokankaasta. Sitä taidettiin myydä nimellä putkitrikoo, ei siis ole varsinaista resoria vaan vähän ohuempaa. Totesin sen resoria kätevämmäksi noiden neppareiden kanssa, kun mulla ei tahdo nepparit pysyä noissa kanteissa kiinni kun resorin kanssa tulee niin paksua. Pahoittelen kännykkäkuvien laatua. Haalarin viimeistelin automatkalla kaverin luokse, eikä kunnon kameraa tietenkään ollut mukana :) Lisäksi bloggerissa ei pysty näköjään kääntämään noita kuvia, ja se laittaa ne väärinpäin, vaikka ihan takuulla äsken käänsin ne oikein ja tallensin kuvankäsittelyohjelmassa. Plääh. Vähän aivojumppaa lukijoille.



Ja vaaleanpunaisella jatketaan. Pikkusisko sai nimipäivälahjaksi huivin. Oon tehnyt tän joskus aikoja sitten, ja nyt löysin sen päättelemättömänä laatikosta. Mulla ei ole mitään hajua mitä lanka on tai mistä ohje on löydetty, mahdollisesti omasta päästä. Lanka on joka tapauksessa aivan ihanan sileää ja pehmeää, oliskohan jotain silkkivillaa. Tämäkään kuva ei näköjään käänny, kääntäkää päätänne.


lauantai 5. heinäkuuta 2014

Hääpari

Käytiin kavereiden luona viettämässä viikonloppua, jolloin sattui olemaan niiden 1-vuotishääpäivä. Tein lahjaksi asiaankuuluvat nuket, joilla voi sitten muistella hääpäivän kulkua ("tää tulis täältä, ja sit nää ottais kädestä kiinni" jne.). Perusohje on Arnen ja Carloksen nukkekirjasta, mutta asusteet ihan omasta päästä neulottu. Morsion mekkoon piti käyttää vähän ompelukonettakin pitsikankaan kanssa. Näistä tuli hämmästyttävän samannäköiset kuin tosielämän mallinsa! Morsiamen kengistä jätin kyllä korot tekemättä ja oikeasti sulhasella on vähän hiuksia, mutta toi hiukseton versio on paljon parempi kuin mun hiusyritelmät, joten näillä mennään. Projekti kesti aika pitkään. Nuket ovat yllättävän hitaita tehdä, ja laiskuuskin laittoi tekeleet laatikkoon välillä moneksi kuukaudeksi.












torstai 3. heinäkuuta 2014

Linkkivinkki, vetoketjun vetimen kiinnitys

Pesin vauvalle 80-luvulta peräisin olevan potkupuvun ja kuivausrummussa joustofrotee kutistui yllättävän paljon, vaikka vaate on vanha ja paljon käytetty. Seurauksena vetskari meni tietty mutkalle, joten purin sen, silitin tukikangasta napakoittamaan froteeta ja ompelin ketjun uudelleen vähän lyhyemmäksi. Projektin loppusuoralla tuli MOKA! Ennen kuin olin kiinnittänyt yläpään kunnolla, piti tietysti testata toimiiko vetoketju (niin, mitenköhän se olisi voinut tässä projektissa edes hajota...) ja vedin vetimen ylhäällä liian pitkälle ja se lähti irti! Facebookin avulla netistä löytyi kuitenkin mainio ohje vetimen kiinnittämiseen takaisin, ja se on täällä. Purin vetoketjua hieman alaosasta ja vetimen pujottaminen paikalleen sujui tosi helposti. Nyt on vaate taas käyttökunnossa. Vetoketju on kyllä edelleen mutkalla, muttei läheskään yhtä pahasti kuin aiemmin. Kangas on tosin niin kulunut, että katsotaan kuinka kauan tää kestää enää...