Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Kesävaatetta

Facebookin ompeluryhmän perjantaihaasteena ommeltiin ystävyydestä parin kanssa. Tässä mun osuutena syntynyt kesäasu Vadelmalle. Meidän ajatuksena oli yhdistää samanlaista ja erilaista, kuten ystävyydessäkin. Bodyn pohjana on Ottobren Sausage Dog (4/14) ja housujen pohjana Ottobren Summer Sea  (3/13). Tein haaraosan pidennettynä ja kaksilla neppareilla, jotta bodyn käyttöikä pitenisi kestovaippojen kanssa.







torstai 19. helmikuuta 2015

Villaa ylle!

Rintsikkainnostukseni johti merinovillarintsikoihin! Kaavana Make Bran #2610 ja foam liningin tilalla on microfleese, johon on silitetty tukikangas toiselle puolelle (ei näy ulospäin) ja ulkopuolella koko etuosan peittona Myllymuksujen merinovillaneulos. Taustalla on lycra, kuten tavallisestikin, eli tuo villa on "kuosikankaana". Selässä pelkkä lycraa. Lisäksi Etsystä tilaamani imetyshakaset ovat myös käytössä. Nyt jos näette jonkun naislaskettelijan aivan erityisen hymyilevänä, niin se oon minä!




Pikku Myy

Kun Suuri Käsityö -lehti julkaisi lasten Pikku Myy -paidan ohjeen 20 vuotta sitten, äitini neuloi silloin 6-vuotiaalle siskolleni sellaisen. Nyt kun ohje julkaistiin uudelleen viime vuonna, ajattelin tehdä paidasta joululahjaksi aikuisten version. Paita tosin valmistui kuukauden liian myöhässä, koska tein myös toiselle Muumi-fanille samanlaisen (ja se ehti jouluksi!). Lankana Cascade 220 ja Myyn naama on aika tumma johtuen värikartasta :) Paidan malli on omasta päästä sovellettu neuloessa ja Myy on tehty ohjeen mukaan (Suuri Käsityö 4/14).




Rainbow dash

Sisko tykkää My Little Ponyistä, joten tein sille paidan. Tässä on mun ensimmäinen isompi applikaatio, johon hain vinkkejä Tikbumsasta. Kuva ja vetoketju on selkäpuolella, edestä paita on kokonaan musta lukuunottamatta hihan terettä. Kaavana on Ottobren Updated (1/15), mutta muokkasin toisesta mallista tuon vetoketjun, pidensin hihoja ja kavensin mallia aika paljon. Kangas on Eurokankaan collegea.