Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Ompelukerho tekee jotain

Tiistaina ompelukerho kokoontui ensimmäistä kertaa meidän uudessa kodissa. Ompelukerho on kyllä viime aikoina muuttunut aktiivisemmaksi siinä mielessä, että se kokoontuu useammin, mutta samalla itse ompelu on jäänyt kovin vähäiseksi. Yleensä ihmetellään, jos jollain on ylipäänsä joku käsityö tai askartelu mukana.

Nytpä päätin muuttaa asian, ja keksin kerholle jotain tekemistä! Perjantain pikkujouluja silmällä pitäen askartelimme käsilaukut karkkipapereista (jotta saatiin se syömispuoli myös mukaan). Harmi vaan, että ompelukone päätti hajota kesken ompelun, ja vain yksi vieraista sai laukkunsa valmiiksi :( Tässä näytillä nyt mariannelaukku ja hopeinen laukku, jonka tein malliksi jo aikaisemmin. Molemmat olivat käytössä pikkujouluissa!

Netistä löytyy lukuisia vinkkejä karkkipaperiompeluun, minä tein näin:
  • Liimaa mieluisat karkkipaperit kankaalle. Käytin vanhoja lakanoita. Kangas voi olla reilusti isompi kuin karkkipaperien pinta-ala. Liimaa paperit muutama milli reunoistaan toistensa päälle siten, että päältä mahtuu ompelemaan. Käytä puikkoliimaa, ei siis sellaista nestemäistä, koska sitä tulee ihan liikaa.
  • Ompele reunoista ja päällekkäiskohdista suoralla (pitkä tikki).
  • Leikkaa ylimääräiset kankaasta pois ja leikkaa vähän isompi pala muovia. Se on jotain sellaista, jota mummot pitää pöytäliinan päällä. Löytyi ainakin Kodin Ykkösestä kangasosastolta.
  • Ompele muovi kiinni suoralla muutamasta kohtaa (Ei oo pakko, jos on taitava. Mä en oo.)
  • Ompele vetoketju ja sivusaumat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti