Sivut

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Terveiset Englannista!

Viime viikolla kävin Nottinghamissa. Haaveena oli löytää lankakauppa, ja katselin knitmapista vaihtoehtoja. Yksi kauppa näytti olevan kaupungin keskustassa, muihin olis pitänyt löytää bussilla. Kauppa oli kuitenkin pettymys: muutama neliö tilaa, hyllyssä oli Noroa ja jotain muuta, ehkä kymmentä eri lankaa yhteensä :( Suurin osa reissulla kohtaamastani villasta kulki siis neljällä jalalla ja sanoi 'mää' (ja kakki niin paljon, että kenkiä sai hetken putsata kävelyn jälkeen). Kuvat ovat Peak Districtin kansallispuistosta, jossa kävimme vaeltamassa. Vaellusreitit kulkivat lammasaitauksissa. Viikonloppuna suuntaan kulkuni Suomen Lappiin, täytyy alkaa jo valitsemaan neulottavaa junamatkalle.

Matkalla näytin liikennevälineissä kanssamatkustajille ahkerasti kudonnan mallia ja sen johdosta vaaleanpunainen huivini alkaa olla valmis. Tässä projektissa meni aika pitkään, taisin aloittaa sen jo helmikuun alussa. Gradu tosin vei aikaa helmikuussa, mutta ahkeroinnin myötä musta tulee ensi viikolla maisteri, ja tästä huivista taitaa tulla valmistujaisjuhlahuivi. Uusi tuttavuus oli 'kitchener stitch', jolla huivin pääty ommeltiin keskiosaan kiinni (havainnollisempia kuvia  laitan kunhan huivi on viimeistelty). Luin knittystä ohjetta, ja olin jo aivan varma, etten saa ikinä mitään järkevää aikaiseksi. Ohjeessa varoiteltiin siitä ja tästä ja tuosta, ja kehoitettiin tekemään pari mallikappaletta ensin ja kaikkea muuta. Minähän en jaksanut testailla, vaan kävin suoraan käsiksi huiviin. Lopputulos on mainio, eikä tekniikka ollut todellakaan niin hankalaa kuin ohjeessa annettiin ymmärtää :) Oikeanpuolimmaisessa kuvassa yksi kerros on siis sellainen, jossa reunakappale on yhdistetty keskiosaan ko. tekniikalla, mutta voittekin arvailla mikä se noista kerroksista on, ei nimittäin näy kovinkaan helposti!


Lisäksi ennen reissua sain valmiiksi Haruni-huivin, jota kutsun itse Hanuriksi, koska luen tuon nimen aina väärin :) Huivikuvia tulee lisää kunhan huivit on viimeistelty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti