Sivut

tiistai 2. marraskuuta 2010

Ompelupöytä

Viime aikoina on tuntunut siltä, että meidän vajaat 50 neliötä rajoittavat mun käsityöharrastusta. Eihän sen näin pitäisi olla, ja toisaalta ei kaksi ihmistä suurempaakaan asuntoa tarvitse. Päätin ratkaista asian ompelunurkkauksen uudelleenjärjestelyllä. Valitettavasti mulla ei ole "ennen" -kuvaa. Tosin sitä tuskin kehtaisi julkaista, vaikka sellainen olisikin. Olkkarin "käsityönurkkaus" oli nimittäin melkoinen kaaos. Ompeluinnostuksen iskiessä ompelukone nostettiin sohvapöydälle ja selkä kyyryssä ompelin sohvalla istuen. Sotkuni siivosin, jos jaksoin, eli meidän sohvapöytä oli jatkuvasti neuleiden tai ompelusten peitossa. Opiskeluiden päätyttyä päätin luopua mun suuresta työpöydästä (jolla siis ei voinut ommella, koska siinä oli tietokone ja järjetön määrä "tärkeitä" papereita). Näin tuli tilaa ompelupöydälle, jonka löysin 30 e:lla kierrätyskeskuksesta. 

Pöytä on aika pieni, eikä siinä mitään kaavoja piirrellä, mutta pääasia on, että ompelukone mahtuu siihen, eikä sitä tarvitse nostella muualle. Jostain syystä tykkään yleensä piirrellä kaavat lattialla joka tapauksessa. Laatikoista ylempi sai kunnian säilyttää kaikkia usein tarvittavia juttuja (rullalangat, sakset, hakaneulat...) ja alempi laatikko pitää sisällään tekeillä olevat ompeluprojektit sekä korjausta odottavat vaatteet. Tänään ryhdyin hommiin alemman laatikon suhteen. Muutama reikä sai paikan, kauppakassin sanka tuli korjattua ja yhdet suosikkifarkuistani pääsivät taas pitkän tauon jälkeen käyttöön!

Pöydän yläpuolelle haluaisin vielä jonkun kivan käsityöaiheisen julisteen tai taulun. Netistä löytyi muutamia kivoja, mutta saatanpa tehdä sen itsekin. Kuvat täältä: saksikuva, nappikuva ja "Miul on neuloosi".

3 kommenttia:

 1. Mulla oli ihan sama ongelma kans ennen, tosin mulla oli yksinkertaisesti niin, että kun ompelukoneelle ei ollut tilaa, niin en sitten ommellut koskaan. Nyt kun ompelukone on aina omalla paikallaan käyttövalmiina, sitä tulee paremmin joskus käytettyäkin.

  Noi on sitten ihania noi Virkkukoukkusen kuvat! <3

  VastaaPoista
 2. Kappas, kuvasta tulikin mieleen, että mulla ei ole ompelupöydälle kunnon lamppua! Sulla näyttäs olevan melko hyvä spotti valona :) Kesä meni ihan luonnonvalolla, mutta eipä iltasin koneella näe yhtään mitään työskennellä..lampun ostoon pitää lähtiä! :)

  VastaaPoista
 3. Pote: Olen todennut, että ehdottomasti ompeluinnon säilyttämisen kannalta tulee ompelukone pitää esillä. Muuten on joko se kamala sotku koko ajan, tai sitten ei ikinä tule ommeltua. Tai molemmat.

  Madam B.C.: Mun ompelukoneesta meni lamppu rikki, eikä mikään ole ärsyttävämpää kuin nyhertää jotain pieleen mennyttä saumaa auki pimeässä :) Tuo on oikeastaan sohvan vieressä oleva lukulamppu, mutta kun sen kääntää osoittamaan toiseen suuntaan, siitä saa ompelulampun.

  VastaaPoista