Sivut

torstai 2. joulukuuta 2010

Joulutunnelmissa

Hui, melkein kuukauden tauko blogissa. Tämän ajan olen lähinnä sairastellut flunssaani, joka tuntuu jatkuvan ikuisesti. Käsityöpuuhissa olen ollut ahkera, mutta koska toimin joulupukin apulaisena, en voi tuloksiani vielä täällä esitellä. Sen sijaan alla muutama kuva siitä, kuinka meidän kotiin tehtiin joulu!

Meillä ei juurikaan koristeita ole, joten päätin tehdä pienen parannuksen asiassa. Olisin halunnut ison katosta ripustettavan valkoisen tähden, jonka sisällä on lamppu, mutta voi kun ne on hankala kiinnittää. Ei oikein sovi meidän vuokrakämppään. Stockmannilla oli aika hyvä tarjonta, mutta niihin kai yleensä laitetaan tavallinen lamppu sisälle. Meillä ei kuitenkaan ole ylimääräisiä lamppupaikkoja. Toinen vaihtoehto on vetää tähden sisään sellainen pistorasiaan kytkettävä versio, mutta siihenhän tarvitsee kamalasti johtoa, enkä tykkää jatkojohdoistakaan, koska ne ovat rumia ja aina tiellä. Onneksi olin hetkeä aiemmin kulkenut kynttelikköhyllyn ohi, ja sieltä pääsi ostoskoriini tällainen siro ja sievä kynttelikkö.Kynttelikön taakse piti tietysti ommella jouluverhot! Kuvan laidassa hölmöt paprikat alkavat saada väriä. Aika pieniä niistä tuli, kun päättivät vasta lokakuussa putkahtaa.

Enkelikello on lapsuuden suosikkijoulukoristeitani. Tämä tosin ei pidä ääntä. Enkä oikeastaan ymmärrä miksi tätä myytiin "enkelikellona", missä enkelit?

Kaverilta viime vuonna saadut kynttilät. Näitä poltellaan kyllä jo ennen joulua ja myös sen jälkeen.

Nämä ovat vanhoja joulukoristeita, muutama kuusi ovenkahvoissa ja lintu tiskikaapin ovessa.

Tykkään joulukalentereista. Partiolaisten joulukalenteri mulla on joka vuosi, ja nyt ostettiin myös Veikkauksen kalenteri, koska viime vuoden kalenterista voitimme rahat uuteen. Hyvä joulukalenteri on sellainen, jonka luukuista paljastuu jotain, joka täydentää kalenterin kuvaa, kuten tuossa partiolaisten kalenterissa. Tykkään myös karkista ja suklaasta, mutta totuus on, että joulukalenterisuklaat eivät yleensä ole kovin hyviä. Parempi ostaa suklaatit siis ihan erikseen.

Jokin aika sitten tein makkariin tällaisen lampun. Liimasin kaksi maitopurkkia yhteen, kiedoin päälle liima-vesi -seoksessa kastettua paperinarua ja annoin kuivua. Sisällä on sydänjouluvalot, joista on sydämet irroitettu, ja pelkät lamput jätetty. Johto kulkee uuteen katkaisijalla varustettuun jatkojohtoon, joka on mun suosikki, jos jatkojohtoja on pakko käyttää.

Viime perjantaina Heinolassa huoltoaseman pihalla näytti tältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti