Sivut

maanantai 2. toukokuuta 2011

Kierrätyskasseja t-paidoista!

Kylmänä ja tuulisena vappupäivänä päätimme kavereiden kanssa jättää Kaivopuiston väliin ja pitää vaihteeksi sisäpiknikin meillä kotona, joten mulla oli aikaa ja energiaa tuhota keskeneräisten töiden pinoa!

Äiti antoi synttärilahjaksi muutaman vanhan t-paidan, jotka pääsivät nyt uusiokäyttöön. Mulla on ollut vain yksi neulepussi (= pussi, jossa kuljetan keskeneräistä neuletta). Koska keskeneräisiä neuleita on yleensä kuitenkin useampi, ja harva niistä on riittävän pieni mahtuakseen siihen ainoaan pussiin, tarvitsin lisää pusseja! Maisa ja Kaarina -paidasta tuli reilusti isompi pussi. Olin juuri lyhentänyt harmaata liian pitkää trikoopaitaa, jonka helmasta sainkin näppärästi nauhakujat paidan kaula-aukkoon. Tykkään siitä, että pussi on edelleen kovasti paidan näköinen :)Todellinen prinsessa -paidasta tehdyssä pussukassa toteutin jo jonkin aikaa mielessä pyörineen idean. Pussissa on kaksi osaa, joten useammalla langalla neuloessa langat eivät toivottavasti mene ihan älyttömään solmuun. Ideaa tulikin testattua eilen tv:n ääressä ja hyvin toimi! Pussista tuli niin kiva, että vaivauduin etsimään kiristysnauhoiksikin värimaailmaan sopivaa lankaa (edelliseen pussiin otin ensimmäistä käteen sattuvaa lankaa...). Tarkkasilmäiset bongaavat yhdestä kuvasta myös aivan loppusuoralla olevan kesäpaidan!

Kolmannesta t-paidasta tuli kassi. Minä hölmö suurensin kaula-aukkoa niin paljon, että leikkasin melkein tekstiäkin jo, joten siihen ei sitten mahtunut tekemään enää mitään reunusta (kuten hihansuissa). Päätin siis "huolitella" sen "siististi" pelkällä saumurilla... Meidän koti ei kyllä tarvitsisi yhtään kassia enää. Katsotaan mihin tämä päätyy. Jäljelle jäi vielä yksi t-paita, josta yritän ehkä vääntää tiskirätin. Katsotaan mitä siitä tulee. Kasseja tehdessä tuli mieleen, että olisihan mulla itsellänikin vaikka millä mitalla t-paitoja, joita en enää käytä. Mitähän niistä tekisi...

1 kommentti:

  1. Hauskoja tuunauksia, ja hyvä oivallus tuo neulekassi. Täytyykin kokeilla joskus, koska mulla tulee neulottua paljon raitaneuleita.

    VastaaPoista