Sivut

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Minuuttimekko ja muita räpellyksiä

Sain vihdoin uudessa kodissa omankin tietokoneen nettiin, joten pääsen bloggaamaan! Nyt tuleekin paljon juttuja. Kesäloma (osa 1) meni pyöräillessä Mikkelistä Joensuuhun.
Näytä Pyöräretki Anttola-Joensuu suuremmalla kartalla


Mä inhoan meidän ilmoitustaulua, koska se on ruma ja rikki, mutta täällä asuu herra x, jonka mielestä se on aivan välttämätön, koska sinne laitetaan kaikki tärkeät laput. Ratkaisu: päällystetään taulu kivalla kankaalla, jollon se näyttää kivalta, kelpaa mulle, mutta palvelee myös alkuperäisessä tarkoituksessaan. Huomaattehan, kuinka monta tärkeää lappua siellä jo on ;)


Ostin Surrur-kirjan ja väkersin minuuttimekon ja sille vyön. Ei kyllä valmistunut ihan minuutissa, mutta on se kiva silti.


Tein myös räätälinliivin samasta kirjasta. Yleensä teen s-kokoisen yläosan, mutta tässä se oli kyllä ihan nukenvaatekokoa, tein l-koon liivin ja tuli sopiva.


Juhannus meni kotosalla äidin kangaslaatikoilla. Edellämainitun kirjan innoittamana keksimme monia tapoja käyttää kankaanpaloja ilman ompelukonetta.

Lisäksi kuva tekemästäni joululahjasta, jota en oo vaan muistanut kuvata aiemmin. Ohje on ihan omasta päästä (ja kainaloaukoista tulikin sit liian pienet...) ja lankaa en enää muista (joku ohut alpakkalanka). Keskellä kulkee pieni ja huomaamaton palmikko.


Tällä hetkellä puuhailen muutaman tilkkutyön parissa. Vuosia sitten, kun olin "Pikku-Elli", äiti teki tilkkutyötä ja mä autoin silittämällä ja leikkaamalla langanpätkiä. Totesin äsken, että tarvitsisin nyt Pikku-Ellin. Harmi, että niiden valmistukseen menee n. 10 vuotta ja huomattavan paljon vaivaa.

2 kommenttia:

  1. Pikku- Elli olet vieläkin meidän keskuudessa :)!

    VastaaPoista
  2. Hauska mekko! Pikkuisen meinasi hymyilyttää tuo "äidin pikkuapuri"-juttu... :)

    VastaaPoista