Sivut

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Talvinen takki!

Vanha talvitakki vetelee viimeisään ja hajoaa joka viikko uudesta kohdasta. Talvi alkaa kohta olla ohi, mutta tein kuitenkin uuden takin. Ja mikäpä olisi mukavampaa kuin syksyllä ensimmäisten pakkasten koittaessa talvivaatteita kaivaessa löytää upouusi takki, jota ei keväällä tullut käytettyä kuin muutama viikko!

Kaavat tein Joka tyypin kaavakirjan hupparin kaavaa mukaillen. En jaksa lakata ihmettelemästä kenelle ne vaatteet on suunniteltu, koska ovat aivan valtavan kokoisia. Tämä takki on tehty S-koon mukaan, mutta lyhensin kainalo-olka -väliä 2 cm. Selkään tein laskoksen, joka ei kuitenkaan toimi näin paksulla vuorilla, mutta menkööt... Takista tuli muutenkin aika paksu, joten voi olla, että täytyy takki-innostuksen vielä vallitessa tehdä toinen, kevyempi kevättakki :)

Vuorin ompelu pelotti etukäteen, koska yleensä ompelen itseni pussiin ja lopulta kyllästyn. Tosimummon ohjeilla ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia! Suosittelen niihin perehtymistä, jos tuntuu, että ompelet aina väärän sauman väärään kohtaan ja lopulta takista tulee pieni kukkaro, tai vuori on ommeltu vanupuoli ulospäin. 

Joulun alla ostettu amaryllis ei älyä lopettaa. Hyvä niin, kohta tulee kesä! Mikäköhän siinä on, että vaikka koko päivän on ihana auringonpaiste, niin kuvat tulee kuitenkin otettua vasta kuuden jälkeen illalla :S Vaihdoin sentään kalsarit farkkuihin kuvauksen ajaksi!2 kommenttia:

  1. Siitähän tuli vallan näpsäkkä takki! Kiva väri. Mulla on ihan toi sama, että aina vasta iltapimeällä saa inspiraation käsitöiden kuvaamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvin toimii myös käytössä. Talvikin näyttäis vielä jatkuvan!

      Poista