Sivut

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sohvapöytä eurolavoista

Vaihteeksi puukäsitöitä. Hakusessa oli tukeva sohvapöytä, jonka taakse ei kuitenkaan jää "jumiin". Meillä syödään välillä sohvalla istuen, mutta jos sohvapöydän vetää lähelle niin sitten sohvalta ei enää pääse kätevästi pois. Kaverin asunnon vieressä oli jonkun kaupan remontti, josta käytiin pyytämässä kaksi lavaa pöytää varten. 


Lavoista otettiin melkein puolet pois sirkkelillä ja pahimmat tikut hiottiin pois. Lavat eivät ole toisissaan kiinni mitenkään. Tarkoitus oli laittaa joku ruuvisysteemi, mutta se on jäänyt tekemättä, koska ne aika hyvin pysyvät paikallaan. 


Pöydän alle löytyi jykevät pyörät isän varastosta, ja päälle teetettiin lasilevy. Lasi olikin projektin kallein osa, mutta toimitusvaikeuksien myötä saatiin sekin puoleen hintaan, 65 e :) Toinen kaupasta hankittu osuus oli muutaman euron maksanut tummanharmaa maali... Päällimmäinen laudoitus jätettiin maalaamatta, koska siinä oli hauskoja jälkiä lavan aiemmasta elämästä: jotkut tynnyrin pohjat tms. olivat jättäneet pyöreitä rinkuloita, ja lavassa näkyy myös kaksi kengänjälkeä. 


Mukava projekti, ja lopputulos toimii täydellisesti! Pöytä on meidän pieneen olohuoneeseen aika iso, mutta sitä on helppo siirrellä pois tieltä tarvittaessa, enkä jää sohvalle jumiinkaan enää :) Lavat muodostavat pöydän alle myös pari hyllyä, jonne tuoreimmat käsityölehdet pääsevät talteen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti