Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2013

Häämekko

Tässä se nyt on, mun hääpukuni. Virkkuuhommat aloitin viime jouluna, ja valmista tuli elokuussa, edellisenä iltana ennen häitä. Osa pitseistä on muualta saatuja ja muiden ompelemia. Itse olen tehnyt ehkä vähän yli puolet. Pitsiohjeita löytyi valtavasti lähimmän S-marketin ja Prisman hyllyltä pitsilehdistä. En ole tajunnut kuinka paljon niitä julkaistaankaan. Alla oleva vihreä mekko on vanhasta Moda-lehden ohjeesta, jota olen käyttänyt aiemminkin. Kangas oli kallein osuus koko projektissa, mutta se on aivan ihanan tuntuista silkkiä. Ja alkuperäinen idea oli tietenkin täältä

Kengät värjättiin kankaan väriseksi, ja valkoinen silkkibolero syntyi 2 päivää ennen häitä jotain t-paitakaavaa soveltamalla. Tärkeä ominaisuus mekossa oli sen soveltuvuus pyörällä ajoon. Tyllialushameesta kerroinkin jo aiemmin. Pitsien sovitus puvun päälle ja oikeaan muotoon ompelu oli yllättävän vaikeaa (kuva, jossa makaan olohuoneen lattialla, kaverit pistelee nuppineuloilla pitsejä kiinni kankaaseen). Lopputulokseen oon kuitenkin tosi tyytyväinen, enkä osaisi muunlaista pukua enää päälleni kuvitellakaan! Ylin + kaksi alinta kuvaa (c) Antti Halinen.







12 kommenttia:

  1. Upea, upea hääpuku! Varmasti kaiken vaivan arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Ihana puku ja aurinkoinen kuva teistä veden äärellä! Taitava olet, Elina!

    VastaaPoista
  3. Oi vitsit miten ihana mekko! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kyllä kannatti ja ensi kesäksi ehtii vielä ihan hyvin!

    VastaaPoista
  5. Ihana mekko! Ja olet nähnyt ison työn sen kanssa. :)

    Itselläni menossa virkkausprojekti ensi vuoden helmikuussa tulevia häitä varten. Aika pahasti olen vielä vaiheessa ja kiire saattaa tulla, mutta onneksi ei ole mitään tarkkaa suunnitelmaa, niin voin sitten uskotella muille, että mekosta tuli alkuperäissunnitelmien mukainen, vaikka helman mitta jäisikin puoleen siitä, mitä haluaisin sen olevan...:)
    Vaikka oikeista alkuperäissuunitelmista jouduinkin luopumaan jo ajat sitten, kun materiaali piti vaihtaa heti alkumetreillä värjäyksessä eteen tulleiden vastoinkäymisten seuraamuksena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä sulle projektiin :) Mullakin muuttui suunnitelmat monta kertaa matkalla. Olin ajatellut mm. virkata myös olkaimet, mutta lopulta päätin jättää ne tekemättä.

      Poista
  6. Oi, tosi upea puku oli sulla! Onnea!

    VastaaPoista