Sivut

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Uutta ja ihmeellistä

Sain tuliaisia Lontoosta: Stich'n bitch Nation -kirjan! Kirja vaikuttaa paksulta, mikä on aina plussaa, kun kyse on neuleohjeista. Aluksi muutama sivu tekstiä aiheesta "Kuinka tehdä neuleohjeesta omalle langalle, neuletiheydelle, vartalolle ja tyylille sopiva" ja sen jälkeen 50 ohjetta. Huiveja, hattuja, käsineitä puseroita, laukkuja... Sain myös suklaata, mutta ne ehtivät hyötykäyttöön ennen kuvan ottamista.


Pitkään tekeillä ollut vihreä pusero alkaa näyttää vaatteelta ja edessä on hihojen ompelu vartalo-osaan. Paitaan tulee raglanhihat ja arvelin, että kun teen ilman ohjetta, jotain menee varmasti pieleen ja joudun neulomaan yläosan vähintäänkin muutamaan kertaan. Lopulta turhaudun purkamiseen ja silmukoiden nosteluun, ja jätän koko homman kesken odottamaan seuraavaa vuosituhatta. Jotta näin ei kävisi, pujotin ennen kavennuksia tuollaisen erivärisen langan kaikkien silmukoiden läpi. Sitten kun puran, en tule vahingossakaan purkaneeksi tämän pidemmälle, ja silmukat on helppo poimia!


Tätä pääsinkin jo kerran kokeilemaan, kun suunnittelemani kirjoneulejuttu ei toiminut tuossa yläosassa. Voi olla, että joudun purkamaan toistekin, koska kavennukset on ehkä tehty liian tiheästi tuossa alhalla.


Perjantaina on pitkästä aikaa ompelukerho, ja viikonloppuna suuntaan Tallinnaan, josta toivon löytäväni ainakin napit paitaan! Todennäköisesti sieltä löytyy paljon (liikaa?) muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti