Sivut

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Railakas lauantai

Laiska bloggaaja täällä taas hei. Kesälomat on nyt reissailtu ja kaikki vapaapäivät menee jossain muualla kuin kotona. Nyt oon vihdoin jo toista päivää peräkkäin kotona. Lauantain vietimmekin varsin railakkaasti: J teki gradua ja mä tein verhoja! 


Täällä on asuttu kohta 4 kk ja olohuone sai vihdoin verhot. Tallinasta löytyi kangasta kahteen verhoon yhteensä 27 eurolla, varsin kohtuuhintaista. Kankaassa oli muistaakseni puolet pellavaa ja puolet jotain muuta. Vedin kolmesta kohtaa pystysuuntaan pari lankaa pois, jolloin verhoon tuli raitoja. Raidat ovat tosi huomaamattomat, mutta kuitenkin tykkään, että verhossa on jotain muutakin kuin pelkkää valkoista. Lankojen vetäminen oli kyllä aika hermoja raastavaa, mutta mullahan oli aikaa :)Pari viikkoa sitten ompelin aiemmin esitellyn kirjan ohjeella pienen käsilaukun. Tarkoitus olis tehdä vielä reunoihin pienet kangaslenkit, jotta niihin saa tarpeen tullen pujotettua hihnan. Kaikki kankaat taas vaihteeksi äidin varastoista. Tässä käytin ekaa kertaa tollasia magneettinappeja, jotka ovat erittäin helppoja kiinnittää (ei tarvitse ommella lainkaan) ja toimivat mainiosti. Laukun läpän reunaan tuli ryppy, jonka ammattimaisesti peitin kukkasella.

Kesän alussa syntyi neulepaita, jonka malli on mainio. Ohje täältä ja lankana BC Garn Allino. En jaksa nyt kuvata sitä päälläni, varsinkin kun valokuvaaja yrittää parhaansa mukaan keskittyä siihen graduun.


Loppuun vielä vilautan kuvan pikkuveljen synttäreiltä, joihin äiti ja sisko taiteilivat Super Mario -kakun! Käsityötä tämäkin.


P.S. Edellisen viestin peitolle syntyi tällä viikolla pieni tyttö köllöttelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti