Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Lisää pitsiä

Koska tunnelin päässä näkyy jo valoa, voin paljastaa pitsiympyröiden takana olevan idean. Bongasin tämän netistä joskus pari vuotta sitten, enkä ole sen jälkeen enää muunlaista hääpukua osannut päälläni kuvitella. Kävin liikkeessä sovittamassa perinteisempiä malleja, mutta ajatukset saivat vaan vahvistusta siellä. Pitkät mekot olivat tosi painavia, ahdistavia ja varmasti tositilanteessa myös kuumia. Kaupasta löysin yhden, joka olisi voinut päästä mun päälle, ja sekin oli vain polvimittainen. Haluan ylhäältä istuvan ja vyötäröltä levenevän, ei mitään merenneitomalleja, joten puku on myös melko helppo ommella. Halusin myös sellaisen mekon, jota voi käyttää myöhemminkin, joten ajatuksena on käyttää vihreää osaa sellaisenaan. Pitsejä pitää tehdä vielä roimasti lisää, mutta vihreä mekko on lähes valmis.
Kuva täältä.Virkkaushommat aloitin joulun tienoilla ja äskettäin pesin, tärkkäsin ja pingotin ensimmäisen erän. Sen jälkeen sai vähän käsitystä siitä missä vaiheessa mennään, eli veikkaisin että noin neljäsosa niistä on valmiina. Alla on myös vihreä kangas, josta mekko on tehty. Nuppineuloja piti välillä ostaa lisää, kun loppuivat kesken! Viimeisenä on vielä kuva osaprojektista nimeltä tyllihame. Siitä voisi kirjoittaa kymmenosaisen romaanin, jos työn määrä yhtään korreloi blogitekstin pituuden kanssa.

4 kommenttia:

 1. Tuohon samaan ihanaan kolttuun törmäsin itsekin kun reilu vuosi sitten olin hääpuvunompelupuuhissa. Lopulta en sitten ihan samanlaiseen päätynyt vaan menin sieltä missä aita on matalin ja ompelin ns. varsinaisen puvun päälle pitsikangasta. :)

  Tuosta sinun puvustasi tulee varmasti aivan valtavan kaunis ja onhan sillä hirmuinen tunnearvokin, kun olet jaksanut virkata pitsit itse. En voi muuta kuin ihailla!

  VastaaPoista
 2. No mä mietin myös pitsikangasta, mutta päädyin yrittämään tätä kuitenkin :) Toivotaan, että valmistuu ajoissa!

  VastaaPoista
 3. Hei. Osaisitko kertoa mistä voisin saada hienoa pitsiteippiä (n.35mm) leveää.
  Ystävällisin tereisin Joona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. www.teippitarha.fi myy ainakin erilaisia pitsiteippejä. Muualta en ole itse ostanut, mutta tuotakin olen käyttänyt vain kerran.

   Poista