Sivut

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tyllialushame


Tyllialushameen ohjetta etsin netistä ja muutaman luettuani otin mallia ainakin näistä: Seinäruususen  ja Madam B.C.:n ohjeet. Tylliä ostin 3 m (leveys 150 cm) ja jonkin verran sitä jäi ylikin. Voi tosin olla, että haluan vähän vielä muhkeutta lisää. Ylimpänä on 150 cm leveä vuorikangaskaitale, korkeutta n. 20-30 cm, en mitannut. Seuraavana n. 30 cm korkeaa tylliä 3 m:n leveydellä rypytettynä 3 kerrosta. Alimpana kaksi 15-20 cm korkeaa ja 6 m leveää tyllikaitaletta. Vyötärökuminauhaa täytyy vielä vähän kiristää että pysyy päällä, kun tuossa alkaa olla massaakin vetämässä alaspäin. 


Vinonauhat tein itse tällä ohjeella, joka oli selkeä, mutta muuten nauhan teko ja varsinkin ompelu oli melko vaivalloista. En jaksanut taittaa nauhaan kuin sen keskitaitoksen silitysraudalla ja sivutaitokset käänsin ommellessa. Mun nauha kun ei ollut kovin tasalevyistäkään, niin ei sillä ollut niin väliä. Kolme iltaa meni nauhan ompeluun, muihin osiin yksi ilta :D


Testasin hametta pikkusiskon kaapista löytyneen kesämekon kanssa (joka muuten on ratkaisu kaikkiin mun kesäjuhlapukeutumisongelmiin tulevana kesänä! Kannattaa välillä käydä toisten vaatekaapilla.).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti