Sivut

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Make bra, not war!

Viime viikolla oli ohjelmassa aivan huippu juttu, Make Bra -alusvaatekurssi! Kahden päivän kurssilla tehtiin rintsikat ja alushousut ja olen äärimmäisen tyytyväinen tuotoksiini. Tein jo toisetkin (nuo keltaiset), ja ne tein imetyshakasella, jotta pääsen käyttämään niitä samantien. Molemmat tuntuvat tosi kivalta päällä, ja itseasiassa jälkimmäiset tuli ommeltua melko nopeasti yhdessä illassa, ei se niin vaikeaa ollutkaan! 

Imetysratkaisu piti pähkäillä itse ja irroitin kiinnitysosat vanhoista imetysrintsikoista, joista en pidä. Imetysliivitarjonta kaupoissa on todella yksipuolista ja tylsää, joten tämä tuli tarpeeseen. En vaan vielä tiedä mistä noita hakasia saisi tilattua lisää, joten aloin jo suunnitella jotain nepparisysteemiä, täytyy miettiä vielä... Ompelin pätkän olkainta kupin alle: kaarituen ontelonauhaan toisen pään ja toisen tuohon koukkuun, josta jatkuu varsinainen olkain. Kupin yläreunaan ompelin sitten olkainnauhalla kiinni tuon hakasen, joka kiinnitetään koukkuun. Tähän ratkaisuun meni aika paljon olkainnauhaa, enkä tiedä riittääkö mun paketista enää toisiin liiveihin tarpeeksi. Ompelujärjestyskin oli vähän hassu, eikä ehkä siistein mahdollinen, mutta osaanpahan ensi kerralla paremmin. Keltaisissa meni kupin saumatkin vähän hassusti, mutta ne taitaa olla niitä juttuja, joita ei huomaa kuin itse.

Ensimmäisessä kuvassa on koko kurssin tuotokset, jälkimmäisissä mun omat. Make Bran nettisivut löytyvät täältä. Siellä on tietoa kursseista, ompeluohjeita ja sieltä voi ostaa kaavoja ja materiaalipaketteja. Vihreät on tehty kaavalla #DL01 ja keltaiset #2610. Periaatteessa taitava ompelija osaa tehdä nää ilman kurssiakin, mutta oli siitä kyllä tosi paljon hyötyä kun joku kädestä pitäen neuvoi. Suosittelen!

Huomasin, että blogi on täyttänyt äskettäin 5 vuotta. Katsotaan jos keksisin jotain kivaa...

7 kommenttia:

 1. Ihanaa kun imettäessäkin voi pitää kauniita liivejä! Alas ankea virallinen linja!!!
  Siitä olkainta kiinni kupissa pitävästä kuminauhasta sen verran, että se voisi olla jotakin aika pehmeää ja kapeaa. Sekä ihan tunnun vuoksi, mutta myöskin siksi että se muotoutuu rinnan päälle paremmin kuin olkain.
  Lisää ihanuuksia
  toivoo Annele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laitoinkin seuraaviin tuota joustokanttinauhaa pätkän kokeeksi. Se on ihanan ohutta, vaikka voisi olla vielä vähän kapeampaa.

   Poista
 2. Ihanat rintsikat! Sä voisit blogin synttäreiden kunniaksi arpoa kommentoijien kesken customoidet rintsikat? Vaikka tänään?

  VastaaPoista
 3. Niin, haluaisitko sä mun kokoiset rintsikat? Voin kyllä sit lainata niitä jos ne ei oo sopivat ;)

  VastaaPoista
 4. Miten sä jaksat ja kerkeät? Ihania! Löysin yhden(!) saksalaisen nettikaupan, josta saa imetysrintsikoiden lukkoja. Maksaa euron kappale + postikulut (Saksaan 3,50, jos tilaus alle 9 euroa, muuten 4,80). Voin tilata ja laittaa sulle tulemaan, jos haluat: http://www.spitzen-paradies.de/_deine_dessous_Artikel.asp?AID=3319

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä löysinkin etsystä ja tilasin Kanadasta. Onneks noi on niin pieniä, että postikuluihin ei mee paljoa :)

   Poista