Sivut

maanantai 4. lokakuuta 2010

Vaatekaapin ja kirjahyllyn syysuutuudet!

Asia, joka on pitänyt jo tehdä niin monta miljoonaa kertaa: merkkasin blogini Bloglovinissa omakseni!
Itse seuraan blogeja bloggerin ja iGooglen avulla, joten tuolla taikka sitten blogilista.fi:ssä tulee käytyä tosi harvoin. Blogilista.fi:hin en oo muuten saanu edes laitettua, että tää on mun blogi. Blogi kyllä löytyy sieltä, mutta en pysty yhdistämään sitä mun profiiliin. Mutta ihan sama, ei sillä niin väliä.


Kädentaitomessuilta löytyi mulle uusi kirja, johon en oo vielä kauheesti ehtinyt perehtymään. Perusteelliset ohjeet ja kuvat sekä huokea hinta saivat mut ostamaan Nicky Epsteinin kirjan Knitting Never Felt Better. Kirjassa on huovutusideoita, erilaisia neulepintoja kuvattuna ennen ja jälkeen huovutuksen ja lopussa myös villapaita-askarteluja, nam!


Toinen kirjaostos on ihan kirjakaupasta ja normaalihintaan. Oon katellut tätä jo pidempään ja miettinyt että tää ois niiiiin mulle. Kuten ehkä olen jo aiemmin maininnut, pidän itseäni aika onnettomana ompelijana. Kyse ei ehkä ole niinkään taitojen puutteesta, koska paljon olen pienestä saakka ompelukoneen ääressä istunut ja vääntänyt sitä ja tätä ja tuota. Tekniikat ovat siis periaatteessa hallussa, mutta multa puuttuu kärsivällisyyttä, huolellisuutta ja hyvät kaavat. 

Apuun rientää Joka tyypin kaavakirja, joka tarjoaa perusohjeen kuuteen erilaiseen vaatteeseen: leveät housut, hame, trikoopaita, huppari, istuva yläosa ja suorat housut. Näistä perusohjeista voi sitten kirjan avulla muokata erilaisia, ja etenkin itselle sopivia juttuja. Kirjassa on tosi hyvät ohjeet kaavojen kokomuutoksiin ja esim. vetoketjujen ompeluun sekä muihin perusjuttuihin. Kirja etenee vaatteiden vaikeustason mukaan, viimeisenä opetellaan suoria housuja. Itse tein ekana verkkarit, jotka ei oo niin hienot, että pääsisivät blogiin :) Seuraavana tein raidallisen kellotetun hameen (pahoittelut vähän huonosta kuvasta ja ryppyisestä hameesta, kiireessä äsken räpsin...):

Kolmas ompeluprojekti oli toinen samanmallinen hame liskokankaasta sekä vakosamettihuppari. Ah, kerrankin tuntuu, että osasin ommella vaatteet joita kehtaa pitää muuallakin kuin partioleirillä ulkoiluvaatteiden alla piilossa! Innostuin jopa tekemään huppariin muutaman yksityiskohdan omasta päästä: hupun sekä taskujen sisäpuolet on liskokankaasta, ja hupparin takana on lisko-applikaatio! Tänä syksynä ainakin meidän pihapiirissä on varsin upeat syysvärit, jotka sopii mainiosti mun uusiin vaatteisiin:Aluksi en osannut etsiä Eurokankaasta hyviä hamekankaita, mutta myyjän rohkaisemana menin verhopuolelle ja tadaa, sieltä löytyi molemmat. Liskokangas on niin ihanaa! Se maksoi vähän enemmän, mutta ajattelin, että hameeseen tarvii vaan vajaan metrin, joten ei se maailmaa kaada :)  Hupparin hihat ovat turhan leveät, mutta tiedänpähän ensi kerralla kaventaa, ja kirjan ohjeilla jopa osaan tehdä sen! Hameiden napit ovat pikkusiskon tuotantoa, sain niitä ison kasan joululahjaksi pari vuotta sitten. Liskohameessa vetoketjun ompelukin sujui jo melko siististi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti