Sivut

tiistai 12. lokakuuta 2010

Puikkojen säilytyskotelo

Puikoilla on tällä hetkellä lahjaprojekti, joka ei nyt millään onnistu, joten päätin unohtaa sen hetkeksi ja tehdä välipalaksi jotain muuta. Jämäkankaista syntyi puikkokotelot. Ensimmäinen on KnitPro:n yhdisteltäville pyöröpuikoille ja jälkimmäinen sukkapuikoille. Näihin mahtuu nyt kaikki mun puikot 10 mm:n sukkapuikkoja lukuunottamatta, mutta niitäpä harvemmin tulee käytettyä. Ideoita etsin googlen kanssa, ja lopulta päädyin ottamaan hieman mallia tästä. Koteloiden nauhat kiinnitetään vielä nepparilla, kunhan löydän jostain sellaisia. Valkea ja musta kangas ovat jämiä jalkapallosta, ihanainen viidakkokangas kylpytakista. Viidakkokangasta on vielä pienen pieni palanen jäljellä, mutten raaskinut heittää pois, se on niin söpöä.

Tässä ensimmäisessä kotelossa on tilaa neljälle puikonpäälle sekä kaapeleille. Kaapelit saa piiloon tuonne taskun läpän alle kuten tuossa, josta katsoin esimerkkiä (linkki ylempänä). Tämä taitetaan kaksinkerroin ja laitetaan tulevaisuudessa nepparilla kiinni.


Toinen puikkokotelo on 20 cm:n sukkapuikoille, joita on pitkä rivi alkaen 2 mm:stä ja päättyen 8 mm:iin. Viimeisiin taskuihin mahtuu vielä virkkuukoukkuja ja palmikkopuikko. Yläreuna taitetaan puikkojen päälle ja koko homma taitetaan nelinkerroin ja kiinnitetään nepparilla, jota näissä kuvissa esittää nuppineula.


3 kommenttia:

 1. Mahtavat! Mulla on kaapissa läjäpäin tarkoitukseen sopivia kankaita mutta en ole vielä saanut puikkopussukoita tehtyä (vaikka pari vuotta on asia mielessä jo pyörinyt) :D

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavaa! Pitääkin törkeästi kopioida tuo KnitPron irtopääpyöröjen säilytyspussukka. Itselläni on puikkosarja 3 - 5,5 ja neljä eri pituista kaapelia. Puikkopäät ovat kynäpenaalissa, jota avatessa joka kerta pelkään ohuempien murtuneen ja kaapelit vain irtotavarana milloin missäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin ollut tosi kätevä. Tavalliset pyöröpuikot mulla on penaalissa, ja ne ovat aina aivan sotkussa :D

   Poista